Klantenreactie

Kap salarisadministratie is onze partner op het gebied van salarisadministratie. We zijn bij Kap terecht gekomen op het moment dat zij begonnen als... Lees meer ›
Theo Grimme, Bi-Select B.V.

Arbeidscontracten

De basis voor een goede arbeidsrelatie is duidelijkheid. Door bij in diensttreding een goed arbeidscontract op te stellen zijn direkt voor zowel de werknemer als de werkgever een aantal zaken helder geregeld. We zien dat werkgevers vaak voortborduren op contracten uit het verleden.

Maar een arbeidscontract is maatwerk! Immers u sluit een overeenkomst met een individuele werknemer. Een onjuiste proeftijd betekent geen proeftijd, een onjuiste verlenging van contracten kan zomaar onbedoeld leiden tot een contract voor onbepaalde tijd.

De Wet Flexibiliteit en Zekerheid heeft juist ook voor de ondernemer veel mogelijkheden geschapen met betrekking tot arbeidscontracten voor bepaalde tijd, de verlenging daarvan etc. Het moet dan natuurlijk wel goed geformuleerd zijn.

Regelmatig komen wij werkgevers tegen die dachten makkelijk van een personeelslid af te kunnen komen maar bedrogen uit kwamen om dat het arbeidscontract niet goed was opgesteld.

Voorkom dit en bezuinig niet op een goed contract. Een goed contract kan u bij het uit dienst treden van personeel zomaar 1 of meer maandsalarissen schelen. En... het opstellen van een arbeidscontract is niet vreemd, immers u bevestigd schriftelijk aan elkaar wat u mondeling hebt afgesproken. Een goed arbeidscontract biedt voor beide partijen duidelijkheid !